Saksijas-Anhaltes sociāldemokrāti noraida «lielo koalīciju»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksijas-Anhaltes federālās zemes sociāldemokrāti (SPD) sestdien noraidījuši atkārtotu koalīcijas veidošanu ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem.

Šādu lēmumu SPD zemes nodaļas kongress pieņēmis dienu pēc tam, kad Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU), viņu Bavārijas meitaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) un SPD tā dēvētajās izpētes sarunās panāca principiālu vienošanos sākt oficiālas koalīcijas sarunas.

Taču šī vienošanās vēl jāapstiprina SPD kongresam, kas sanāks 21.janvārī Bonnā.

Saksijā-Anhaltē SPD tradicionāli nav baudījusi lielu atbalstu, un partijas nacionālajā kongresā, uz kuru kopumā pulcēsies 600 delegāti, tā būs pārstāvēta tikai ar sešiem delegātiem.

Tomēr zemes kongresā Saksijas-Anhaltes sociāldemokrāti atbalstīja SPD jaunatnes organizācijas «Jusos» priekšlikumu, kas satur prasību neatjaunot līdzšinējo «lielo koalīciju».

«Jusos» uzskata, ka vēl viena «lielā koalīcija» būtu partijas pašnāvība, jo septembrī notikušajās Bundestāga vēlēšanās SPD jau cieta smagāko sakāvi kopš Federatīvās Republikas dibināšanas 1947.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu