Havaju salu iedzīvotājus brīdina par kodolraķešu uzbrukumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eugene TANNER / AFP

ASV Havaju štata iedzīvotāji sestdien savos viedtelefonos saņēmuši īsziņas, kurās brīdināti par ballistisko raķeti, kas tuvojas salām, un aicināti meklēt patvērumu. Īsziņās vēstīts: «Tuvojas ballistiskā raķete. Nekavējoties meklējiet patvērumu. Tās nav mācības».

Tomēr drīz vien ASV Kongresa pārstāvju palātas loceklis, no Havaju štata ievēlētais demokrāts Tulsi Gabards sociālajā tīklā Twitter ierakstījis, ka tā ir viltus trauksme. «Nav nekādas raķetes. To man apstiprinājušas vairākas augsta ranga amatpersonas», rakstīja Gabards.

Vēl pēc kāda brīža arī ASV militārpersonas apliecināja, ka reālu draudu nemaz nebija. ASV Klusā okeāna flotes oficiālie pārstāvji ziņu aģentūrai Reuters pavēstīja, ka aicinājumi meklēt patvērumu izsūtīti kļūdas dēļ. Arī štata ārkārtas dienesti apstiprināja, ka nekāda apdraudējuma Havaju salām nav.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu