Čelsija Meninga pretendēs uz vietu ASV Senātā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par slepenu ASV dokumentu nopludināšanu notiesātā bijusī ASV kareive Čelsija Meninga paziņojusi par plāniem kandidēt uz vietu ASV Senātā kā demokrātu pārstāve no Merilendas, vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Par savu nodomu kandidēt uz vietu Senātā Meninga paziņoja ar publiska video starpniecību, uzsverot, ka «mums ir nepieciešams kāds, kurš ir gatavs cīnīties».

Kā iepriekš ziņoja LETA, bijusī izlūkošanas analītiķe Meninga 2013.gada augustā tika notiesāta par spiegošanu un citiem noziegumiem pēc savas atzīšanās, ka nodevusi slepenus valdības un armijas dokumentus vietnei «WikiLeaks».

Viņa tika aizturēta 2010.gadā un bija pavadījusi ieslodzījumā armijas cietumā Kanzasas štata Levenvērtas fortā apmēram septiņus gadus no piespriestā 35 gadu cietumsoda.

Meninga mūža lielāko daļu ir bijusi pazīstama kā vīrietis vārdā Bredlijs Menings, bet, jau atrodoties ieslodzījumā, lūdza, lai viņu uzskata par sievieti un dēvē par Čelsiju.

Meninga pagājušajā gada maijā tika atbrīvota no ieslodzījuma saskaņā ar bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas lēmumu samazināt viņai piespriesto 35 gadu cietumsodu.

Demokrātu partijas priekšvēlēšanas uz vietu Senātā no Merilendas štata notiks šā gada 30.novembrī.

«Mēs dzīvojam grūtos laikos. Baiļu, apspiešanas un naida laikos. Mums vajag vairāk vai jaunus līderus, mums nepieciešams kāds, kas ir gatavs cīnīties,» savā uzrunā uzsvēra Meninga.

Oficiāli paziņojot par kandidēšanu uz vietu Senātā, Meninga arī sākusi pieņemt ziedojumus savi priekšvēlēšanu kampaņai.

Kopš atbrīvošanas no ieslodzījuma Meninga arī ir kļuvusi par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienas aktīvisti.

Viņa ir arī aktīva sociālā tīkla «Twitter» lietotāja – Meningai ir vairāk nekā 300 000 sekotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu