20 valstu ārlietu ministri Kanādā apspriedīs sankcijas pret Ziemeļkoreju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ārlietu ministri no 20 valstīm otrdien pulcēsies uz sanāksmi Vankūverā, lai apspriestu, kā pilnībā īstenot sankcijas pret Ziemeļkoreju, paziņojušas Kanādas amatpersonas.

Sanāksmē piedalīsies visas valstis, kas ietilpa ANO komandā Korejas kara laikā no 1950.gada līdz 1953.gadam, kā arī pārstāvji no Dienvidkorejas, Japānas, Indijas un Zviedrijas.

Sanāksmi organizē Kanāda un ASV, lai apliecinātu starptautiskās sabiedrības apņēmību diplomātiskā ceļā risināt Ziemeļkorejas jautājumu, pagājušajā nedēļā norādīja kāda ASV Valsts departamenta amatpersona, paužot cerību, ka izdosies izstrādāt praktisku mehānismu, kā turpināt izdarīt spiedienu uz Ziemeļkoreju, vienlaikus parādot, ka diplomātiskie risinājumi joprojām ir pieejami.

Ķīna un Krievija, kuras ir saglabājušas relatīvi tuvas diplomātiskās attiecības ar Ziemeļkoreju, sanāksmi Vankūverā neapmeklēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu