Avots: Nogalināts policists, kurš ar helikopteru uzbruka Venecuēlas Augstākajai tiesai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien Karakasā nogalināts policijas pilots Oskars Peress, kurš pagājušā gada jūnijā valdības pretinieku protestu laikā nozaga helikopteru un izmantoja to, lai uzbruktu Augstākajai tiesai, telekanālam CNN atklāja kāda Venecuēlas valdības amatpersona.

Amatpersona vēlējās palikt anonīma, un CNN nav izdevies iegūt neatkarīgu apstiprinājumu tam, ka Peress būtu miris.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro pirmdien paziņoja, ka drošības spēki īsteno operāciju pret «teroristu grupu, kas uzbruka Augstākajai tiesai», protestējot pret mēģinājumu nodibināt valstī diktatūru. Maduro arī apgalvoja, ka šie «teroristi» gatavojušies uzspridzināt automašīnu pie kādas valsts vēstniecības.

Operācijas rezultātā daļa grupas kritusi un pieci cilvēki aizturēti, paziņoja prezidents, neprecizējot, cik cilvēki miruši un kas viņi bijuši.

Prezidents tikai atklāja, ka operācijas laikā nogalināti divi policisti.

Maduro uzsvēra, ka visi, kas «uzkāpj uz terorisma takas un pavērš ieročus pret republiku», var rēķināties ar atmaksu no drošības spēku puses.

«Viņiem par to nevajadzētu šaubīties,» piebilda prezidents.

Iekšlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka smagi bruņoti teroristi atklājuši uguni uz policiju un mēģinājuši detonēt transporta līdzekli, kas bijis pilns ar sprāgstvielām.

Ministrija atklāja, ka nogalināti divi policisti un pieci ievainoti.

Tviterī pirmdien publicētā video Peress apliecināja, ka viņu kopā ar biedriem Karakasas nomalē ielenkuši policijas snaiperi.

«Mēs nešaujam, un viņi turpina mums uzbrukt. Mēs mēģinām vienoties, jo šeit ir nevainīgi cilvēki, šeit ir civilie (..), viņi burtiski vēlas mūs nogalināt,» sacīja Peress.

Peress un viņa sabiedrotie protestu laikā no helikoptera apmētāja Augstāko tiesu ar granātām un apšaudīja. Neviens cilvēks šajā incidentā necieta. Peress pēc tam nozuda, un valdība izsludināja viņa meklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu