Migrants iet bojā, uz vilciena jumta mēģinot nokļūt Francijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas policija pagājušās nedēļas nogalē uz vilciena jumta atradusi daļēji apdegušas vīrieša mirstīgās atliekas. Saskaņā ar sākotnējo informāciju uz vilciena jumta bojā gājis kāds migrants, kurš tādā veidā centies nokļūt no Itālijas Francijā, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Vīrieša mirstīgās atliekas tika atrastas uz reģionālā vilciena, kas svētdienas rītā bija ieradies Francijas dienvidu pilsētā Mantonā.

Iepriekšējā vilciena pietura bijusi Ventimilijas stacija Itālijas ziemeļu daļā.

Policija uzskata, ka vīrietis uz vilciena uzrāpies Itālijā, lai veiktu aptuveni 15 minūtes ilgo ceļu pāri Itālijas un Francijas robežai.

Visticamāk, vīrietis aizskāris dzelzceļa elektrolīniju, tā gūstot nāvējošu strāvas triecienu.

Kā vēsta Francijas medijs «France Info», vilciena pasažieri vairākas reizes dzirdējuši skaļu troksni un redzējuši liesmas.

Šis ir jau piektais šāda veida incidents uz Francijas-Itālijas pierobežas vilcieniem pēdējā gada laikā. Iepriekšējais šāds gadījums fiksēts pagājušā gada augustā, kad bojā gāja četri migranti.

Pēdējā pusgada laikā strauji samazinājusies patvēruma migrantu plūsma uz Itāliju pāri Vidusjūrai, tomēr jau Itālijā esošie patvēruma meklētāji mēģina nelegāli nokļūt citās Eiropas valstīs.

Glābēji brīdinājuši par ārkārtas situāciju Alpos Francijas un Itālijas robežas tuvumā, jo arvien vairāk migrantu mēģina nokļūt Francijā, neskatoties uz auksto laiku. Šiem cilvēkiem lielākoties arī nav piemērota apģērba un aprīkojuma šādiem pārgājieniem kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu