No ASV deportē tur 30 gadus nodzīvojušu meksikāni; viņa ģimene paliek ASV

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: John Gibbins / TT NYHETSBYRÅN

Šonedēļ no ASV deportēts kāds meksikānis, kurš tur nodzīvojis 30 gadus, kopš viņš kā bērns ar saviem vecākiem nelegāli ieradās ASV, ziņo CNN.

39 gadus vecais Horhe Garsija uz Meksiku tika deportēts pirmdienas rītā no Detroitas starptautiskās lidostas.

Garsijas sieva, kas ir ASV pilsone, un pāra divi bērni palika ASV.

Lēmums par Garsijas deportēšanu tika pieņemts 2009.gadā, tomēr šī lēmuma vairākas reizes atlikta, saskaņā ar iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas laikā pastāvošo kārtību.

Ņemot vērā pašreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa stigro nostāju pret nelegālajiem imigrantiem, Garsijam pagājušā gada novembrī tika uzdots pamest ASV un atgriezties Meksikā.

Vīrietis un viņa ģimene šo lēmumu apstrīdēja Imigrācijas un muitas aģentūrā, tomēr aģentūras lēmums bija noraidošs, kā rezultātā Garsija šonedēļ bija spiests pamest ASV.

Vīrieša sieva Sindija Garsija CNN norādīja, ka viņa vēloties, lai Trampa administrācija zina, ka viņas vīrs nav noziedznieks.

«Jā, viņš šeit ieradās desmit gadu vecumā un, jā, viņš šeit ieradās nelegāli, tomēr viņam nav kriminālas pagātnes, tāpēc viņa lietu būtu nepieciešams izskatīt individuāli,» norādīja Sindija Garsija.

«Viņš ir pelnījis dzīvot valstī, kuru viņš pazīst, un tā nav Meksika,» piebilda sieviete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu