Arī Japānā publiskots kļūdains brīdinājums par Ziemeļkorejas raķetes izšaušanu

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas sabiedriskais medijs NHK otrdien sociālajos tīklos publicēja paziņojumu, ka valstij tuvojoties Ziemeļkorejas palaista raķete un ka valdība mudinājusi iedzīvotājus patverties iekštelpās. Izrādījās, ka paziņojums bija kļūda tāpat kā pagājušajā nedēļas nogalē Havaju salās izziņotā trauksme, ziņo aģentūra AP.

NHK skaidroja, ka kļūda radusies kāda darbinieka dēļ, kurš gribējis palaist ziņu par citu tematu. Ziņa par uzbrukumu tika sagatavota iepriekš, gatavojoties iespējamam uzbrukumam nākotnē.

Kļūdainais ziņojums sociālajos tīklos tika atsaukts dažu minūšu laikā. NHK atvainojās arī televīzijas ēterā.

Medijs trešdien noraidīja versiju, ka pie kļūdainā paziņojuma publicēšanas vainojama kāda tehniska problēma, un solīja izmeklēt notikušo.

Nav zināms, cik daudzi no 300 000 NHK ziņu un katastrofu novēršanas pakalpojuma sekotājiem ieraudzīja kļūdaino brīdinājumu.

Japānā pieaugušas bažas par Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumiem, kas vairākos gadījumos šķērsojuši Japānas teritoriju. NHK un citi Japānas mediji publicē ziņas par Ziemeļkorejas izmēģinājumiem.

Japāna arī pastiprina aizsardzību un veic militārās mācības visā valstī.

Kā ziņots, agrā sestdienas rītā Havaju salu iedzīvotāji saņēma īsziņu, ka salām tuvojoties ballistiskā raķete, izraisot pamatīgu paniku. Brīdinājums tika atsaukts tikai pēc nepilnām 40 minūtēm.

Viltus trauksme radās avārijas dienesta darbinieka kļūdas dēļ, kad tas mēģināja palaist mācību trauksmi, taču nejauši iedarbināja reālo trauksmes apziņošanas sistēmu. Situāciju sarežģīja arī tas, ka Havaju salām nebija ātra un efektīva veida, kā atsaukt brīdinājumu kļūdas gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu