Ziemeļkaukāzā izdedzināts cilvēktiesību organizācijas birojs

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā Ingušijas pilsētā Nazraņā nezināmi uzbrucēji izdedzinājuši cilvēktiesību aizsardzības organizācijas «Memoriāls» biroju, trešdien pavēstīja likumsargi un organizācijas pārstāvi.

Uzbrukums fiksēts video. Tajā redzams, kā divi cilvēki maskās pa kāpnēm, kas atslietas pret ēku, iekļūst organizācijas birojā. Vienam no viņiem rokās bijusi benzīna kanna.

«Memoriāla» Nazraņas nodaļas vadītāja Timura Akijeva kabinetā atrasta sakususi plastmasas pudele, kas odusi pēc petrolejas.

9.janvārī Čečenijā tika aizturēts Groznijas «Memoriāla» vadītājs Ojubs Titijevs, kuru vietējās varasiestādes apsūdz «narkotiku glabāšanā». 14.janvārī kļuva zināms, ka Titijeva ģimene bijusi spiesta pamest Čečeniju. Titijevs vērsies ar vēstuli pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina.

«Memoriāls» trešdien paziņojumā norādīja, ka Nazraņas uzbrukums ir saistīts ar represijām pret organizāciju Čečenijā.

Represijas pret valdības kritiķiem un cilvēktiesību aizstāvjiem bieži tiek no Čečenijas izvērstas arī kaimiņreģionā Ingušijā, kur Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova drošības struktūru aģentiem aktivitātēm ir brīvas rokas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu