Krievijā pedofilijā notiesātam garīdzniekam piespriež 14 gadus cietumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas tiesa pareizticīgo garīdzniekam Gļebam Grozovskim saistībā ar apsūdzībām pedofilijā trešdien piespriedusi 14 gadus cietumā.

Ļeņingradas apgabala Priozerskas tiesa atzina, ka Grozovskis divās reliģiskas ievirzes nometnēs seksuāli izmantojis trīs par 14 gadiem jaunākus bērnus.

«Gļebam Grozovskim piespriesti 14 gadi stingrā režīma kolonijā un noteikti pārvietošanās ierobežojumi gadu pēc atbrīvošanas,» teikts tiesas paziņojumā.

Tiesa arī lika Grozovskim samaksāt upuru ģimenēm 400 000 rubļu (5795 eiro).

Atbilstoši izmeklētāju versijai Grozovskis uzmācies vairākiem bērniem pareizticīgo bērnu nometnē Krievijas ziemeļos 2011.gadā un līdzīgā nometnē Grieķijas Kosas salā 2013.gadā.

Grozovskis tiesā 10.janvārī uzstāja, ka «nekāda nozieguma nav bijis».

Grozovskis ir labi pazīstams garīdznieks Sanktpēterburgā, kur viņās strādājis ar alkoholiķiem un narkomāniem, kā arī koordinējis vairākas baznīcas jaunatnes programmas, turklāt viņam bijis arī pašam savs radio raidījums.

Viņš bijis Sanktpēterburgas futbola kluba «Zenit» ģenerāldirektora Maksima Mitrofanova padomnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu