Krievijā piedraud sodīt tirgotājus, kas atteiksies pieņemt banknotes ar okupētās Krimas skatiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests «Rospotrebnadzor» paziņojis, ka varētu tikt sodīti tirgotāji, kuri atsakās no pircējiem pieņemt jaunās 200 un 2000 rubļu banknotes, ziņo Krievijas medijs RBK.

«Rospotrebnadzor» arī nolēmis atklāt īpašu telefona līniju, kur pircēji varēs pastāstīt par gadījumiem, kad tirgotāji atteikušies pieņemt jaunās banknotes.

Jaunās banknotes apgrozībā nonāca pagājušā gada decembrī.

Kā ziņoja LETA, uz jaunās 200 rubļu banknotes redzamas Krievijas okupētās Krimas ainavas - Taurijas Hersonēsa un piemineklis nogremdētajiem kuģiem Sevastopolē.

Savukārt uz 2000 rubļu banknotes attēlots kosmodroms «Vostočnij» un tilts uz Ruskijas salu, kas atrodas Krievijas Tālajos Austrumos.

Daudzi tirgotāji, kas nav zinājuši par jauno banknošu laišanu apgrozībā, atteikušies tās pieņemt no pircējiem.

«Rospotrebnadzor» uzsver, ka par atteikšanos pieņemt jaunās banknotes tirgotājiem var tikt piespriests naudassods 50 000 rubļu (725 eiro) apmērā.

Kā vēstīts, Ukrainas Nacionālā banka pērn aizliedza Ukrainas bankām un finanšu iestādēm veikt jebkādas operācijas ar Krievijas banknotēm, uz kurām redzami objekti okupētajā Krimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu