Lielbritānijas parlaments apstiprina «Brexit» likumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas parlaments trešdien apstiprinājis «Brexit» likumprojektu.

Par likuma apstiprināšanu balsoja 324 deputāti, bet pret – 295.

«Brexit» ministrs Deivids Deiviss pirms balsojuma norādīja, ka likums nodrošinās «netraucētu un sakārtotu» Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Likums, kas tagad tiks nosūtīts izskatīšanai Lordu palātā, paredz 1972.gadā pieņemtā likuma par iestāšanos ES atcelšanu un ES tiesību normu pārnešanu uz Apvienotās Karalistes likumiem.

Debatēm par likumprojektu parlamenta apakšpalātā tika atvēlētas 80 stundas, un deputāti iesniedza vairāk nekā 500 labojumus.

Tomēr arī lordi, kas likumprojekta izskatīšanu sāks 30.janvārī, var pieprasīt izdarīt tajā jaunus grozījumus.

Tā dēvētais «Brexit» likums ir tikai viens no vairākiem likumiem, kuru apstiprināšana jāpanāk valdībai līdz 2019.gada martam, kad paredzēta Lielbritānijas aiziešana no ES.

Pagājušajā mēnesī 11 deputāti, kas pārstāv premjerministres Terēzas Mejas vadītos konservatīvos, pievienojās opozīcijai, lai panāktu grozījumus, kas paredz dot parlamenta tiesības uz «jēgpilnu balsojumu» par «Brexit» vienošanos.

Bažījoties par vēl vienu iespējamu sakāvi, valdība piekrita dot deputātiem tiesības mainīt arī «Brexit» laiku, ja izstāšanās sarunas ar ES ieilgtu.

Šobrīd likumā paredzētais Lielbritānijas izstāšanās brīdis ir 2019.gada 29.marts plkst.23.00 pēc Griničas laika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu