Tramps noliedz Netanjahu sacīto, ka ASV pārcels vēstniecību uz Jeruzalemi gada laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps intervijā ziņu aģentūrai «Reuters» trešdien noliedzis Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu sacīto, ka ASV pārcels savu vēstniecību no Telavivas uz Jeruzalemi gada laikā.

Netanjahu ar šādiem izteikumiem nāca klajā trešdien intervijā žurnālistiem lidmašīnā ceļā no Deli uz Gudžaratu, vēstīja izdevums «Times of Israel». Premjera preses sekretārs šos izteikumus vēlāk apstiprināja.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons pagājušajā mēnesī sacīja, ka vēstniecības pārcelšana ilgs ne mazāk kā trīs gadus, piebilstot, ka tā jau ir optimistiska prognoze.

Jautāts par Netanjahu izteikumiem, Tramps intervijā «Reuters» Baltajā namā sacīja, kā tā nenotiks.

«Līdz gada beigām? Mēs runājam par dažādiem scenārijiem,» sacīja prezidents.

Tramps pērn izraisīja palestīniešu un citu Tuvo Austrumu musulmaņu sašutumu, paziņojot, ka ASV atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu un pārcels savu vēstniecību uz turieni.

Jeruzalemes statuss ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem izraēliešu un palestīniešu miera sarunās. Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi un Rietumkrastu 1967.gadā, bet starptautiskā sabiedrība šo soli nav atzinusi.

Izraēla vēlāk Austrumjeruzalemi anektēja un uzskata, ka visa pilsēta ir tās galvaspilsēta. Palestīnieši vēlas, lai Austrumjeruzaleme kļūst par viņu nākotnes valsts galvaspilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu