Protestētāji Polijā noķēpājuši valdošās partijas ēku ar sarkanu krāsu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Protestētāji Polijā apmētājuši valdošās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) ēku ar baloniem, kuri pildīti ar sarkanu krāsu, ceturtdien paziņojusi policija.

Incidents notika trešdienas vakarā pēc mītiņa, kurā piedalījās simtiem cilvēku, galvenokārt sievietes. Demonstrācijas dalībnieki pieprasīja liberalizēt likumus, kas attiecas uz abortiem.

Līdzīgas demonstrācijas trešdien notika arī citās Polijas pilsētās.

Policijas preses pārstāvis sacīja, ka pret PiS ēku Varšavas centrā mesti vismaz 11 ar krāsu piepildīti baloni, bet ne visi pārplīsuši. Tomēr protestētājiem izdevies noķēpāt ēkas sienas.

Protestētājus sadusmojusi parlamenta iecere aborta likumu padarīt vēl stingrāku, lai gan tas jau tā ir viens no stingrākajiem Eiropā.

Pašlaik spēkā esošs likums, kas tika pieņemts 1993.gadā, aizliedz abortus, izņemot gadījumus, ja ir notikusi izvarošana vai incests, ja grūtniecība apdraud mātes veselību vai ja embrijs ir nopietni deformēts.

Polijā, kur ir 38 miljoni iedzīvotāju, gadā tiek izdarīti apmēram 1000 legālu abortu. Sieviešu tiesību organizācijas lēš, ka 100 000 līdz 150 000 abortu gadā tiek izdarīti nelegāli vai ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu