Vētra Vācijā, Nīderlandē un Beļģijā prasa 11 cilvēku dzīvības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: REMKO DE WAAL / ANP

Spēcīgā vētrā Vācijā, Nīderlandē un Beļģijā gājuši bojā 11 cilvēki, tai skaitā divi ugunsdzēsēji, un nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ Ziemeļeiropā dažviet tika pārtraukta gaisa un dzelzceļa satiksme. Iepriekš tika ziņots par deviņiem bojāgājušajiem, bet Vācijas policija piektdienas rītā paziņoja, ka miruši vēl divi cilvēki. Vīrieši gājuši bojā aizvadītajā naktī Saksijā-Anhaltē.

(Papildināta ziņa.)

Viens no vīriešiem - 65 gadus vecs - nokrita no mājas jumta, kuru centās nodrošināt pret vētru, bet otru - 34 gadus vecu vīrieti - nosita krītošs koks, paziņoja policija.

Vētra Vācijā prasīja sešu cilvēku dzīvības, starp kuriem bija divi ugunsdzēsēji, kas piedalījās ārkārtas operācijās, un divi kravas mašīnu šoferi, kuru spēkrati stiprā vējā apgāzās.

Vēl viens autovadītājs Vācijā gāja bojā, kad viņš zaudēja kontroli pār savu automašīnu un tā ietriecās kravas mašīnā.

Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē gāja bojā 59 gadus vecs tūrists, kad viņam uzkrita koks. Ziemeļvācijas augstākajā kalnā Brokenā vēja ātrums sasniedza 56 metrus sekundē.

Amsterdamas Shipholas lidosta ceturtdien vētras dēļ bija spiesta uz gandrīz stundu atlikt visus reisus. Tie tika apturēti neilgi pēc plkst.11 (plkst.12 pēc Latvijas laika), bet pēc nepilnas stundas atkal atsākti.

Nacionālā lidsabiedrība KLM jau pirms vētras sākuma bija atcēlusi vairāk nekā 200 reisu.

Shiphola ir viena no Eiropas lielākajām lidostām.

Almerā, kas atrodas uz austrumiem no Amsterdamas, slēgts pilsētas centrs un iedzīvotāji mudināti palikt iekštelpās.

Nīderlandieši sociālajos tīklos publicējuši attēlus ar vēja nodarītajiem postījumiem, tai skaitā uz dzelzceļa sliedēm nogāztiem kokiem un uz ceļiem apgāztām automašīnām. Vairāki cilvēki arī ziņo par vēja aizpūstiem māju jumtiem.

Vētra skārusi arī kaimiņos esošo Beļģiju. Spēcīgā vēja dēļ slēgta Gentes osta, bet atsevišķās vietās Briselē apturēta tramvaju kustība.

Vācijas lielākā dzelzceļa kompānija «Deutsche Bahn» tikmēr gaidāmās vētras «Frīderike» dēļ apturēja vilcienu satiksmi Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē.

Drošības apsvērumu dēļ daļēji norobežots Ķelnes katedrāles laukums. Vairākos Vācijas reģionos atceltas mācības skolās.

Vācijas ziņu aģentūra DPA vēstīja, ka laikapstākļu dēļ atcelti tikai pāris avioreisi.

Lielbritānijā stiprā vēja dēļ vairāki tūkstoši mājsaimniecību palikušas bez elektroapgādes. Traucēta arī vilcienu kustība, vējam saraujot elektroapgādes līnijas un kokiem nokrītot uz sliedēm.

Transportlīdzekļu vadīšana vairākās vietās Skotija kļuvusi ārkārtīgi nedroši, un amatpersonas aicināja brāzmaina vēja, stipras snigšanas un apledojušu ceļu dēļ izvairīties no braukšanas.

Rumānijā snigšana un stiprs vējš licis slēgt vairākus desmitus skolu, vairākus galvenos ceļus un ostas Melnās jūras piekrastē, bet 32 000 cilvēku palikuši bez elektroapgādes.

Tikmēr Austrijā ceturtdien lavīnu riska dēļ apturēta vilcienu satiksme starp Vīni, Lincu un Zalcburgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu