Tradīcija vai nežēlība? Spānijā zirgus «šķīsta» ugunī

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazā Spānijas ciematā tiek piekopta sena tradīcija - naktī zirgus dzen cauri liesmojošiem ugunskuriem, ticot, ka to dūmi šķīsta un aizsargā dzīvniekus visu turpmāko gadu, ziņo aģentūra AP. Vietējie iedzīvotāji atbalsta tradīciju par spīti dzīvnieku aizstāvju iebildumiem.

«Las Luminarias» svinēšana Sanbartolomedepinjaresā ir gadsimtiem sena tradīcija. Daži uzskata, ka radniecīga senam katoļu rituālam, kurā ar dūmu palīdzību notiek atbrīvošanās no slimībām.

Rituāls tiek veikts katru gadu 16.janvārī. Svinību laikā tiek spēlēta mūzika un dzerts vīns.

Foto: Reuters/Scanpix

Ciematā, kas atrodas apmēram 100 kilometru attālumā no Madrides, dzīvo ap 600 cilvēku. Lielākā daļa no tiem ir vecāka gadagājuma, taču svētku laikā tur atgriežas arī gados jaunākie, kuri darba dēļ pārcēlušies uz citiem Spānijas reģioniem.

Savulaik zirgi strādāja ciemata lauku saimniecībās, taču mūsdienās tie ir dārgi un tiek turēti kā statusa simbols.

Dzīvnieku aizstāvju organizācijas iebilst pret tradīciju, ko uzskata par nežēlīgu, taču vietējie uzstāj, ka zirgiem nekāds ļaunums netiekot nodarīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu