Jaunzēlandes premjere paziņo par savu grūtniecību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārdena piektdien tviterī paziņoja, ka ir mātes cerībās un gaida sava pirmā bērna piedzimšanu jūnijā.

37 gadus vecā Ārdena, kas oktobrī stājās amatā, tvītoja, ka grūtniecība ir «negaidīta, bet aizraujoša» viņai un viņas partnerim Klārkam Geifordam.

«Mēs abi esam tiešām laimīgi. Mēs gribējām ģimeni, bet nebijām pārliecināti, vai ar mums tas notiks,» rakstīja premjere savā paziņojumā.

Ārdena 26.oktobrī kļuva par premjeri tikai dažus mēnešus pēc tam, kad bija sākusi vadīt kreisi centrisko Leiboristu partiju.

«Mēs domājam, ka 2017. ir lielisks gads!» viņa paziņoja tviterī.

«Šogad mēs pievienosimies daudzajiem vecākiem, kuri pilda divas lomas. Es būšu premjere un māmiņa, savukārt Klārks būs «pirmais vīrs zvejošanā» un paliks mājās kā tētis.» Geifords vada zvejošanai veltītu televīzijas raidījumu.

Ārdena paziņoja, ka pēc bērna piedzimšanas viņa paņems sešu nedēļu atvaļinājumu, kura laikā valdības vadītāja pienākumus pildīs vicepremjers Vinstons Pīterss.

Ārdena solīja, ka arī šajā periodā viņa būs «sakontaktējama un pieejama», bet pēc tā beigām atkal uzņemsies visus vadības pienākumus.

Premjere tvītoja, ka viņai un Geifordam iepriekš bijušas šaubas par viņu spējām ieņemt bērnu.

«Es ar Klārku vienmēr likām saprast, ka gribam būt vecāki, bet mums sacīja, ka būs vajadzīga palīdzība, lai tas notiktu,» tviterī rakstīja Ārdena. «Tas padarīja šo ziņu par fantastisku pārsteigumu.»

Viņa neatklāja gaidāmā bērna dzimumu.

Ārdena atzinās, ka viņa ar partneri uzzinājuši par grūtniecību jau 13.oktobrī – nepilnas divas nedēļas pirms stāšanās premjera amatā, bet paturējuši šo ziņu pie sevis, kā to dara daudzi pāri grūtniecības sākumā.

Ārdena kļūs par pasaulē otro valdības vadītāju, kam piedzimis bērns, viņai esot amatā. Pirmā bija Pakistānas premjerministre Benazira Bhuto, kurai 1989.gadā piedzima otrais bērns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu