Sīrijā nogalināts džihādists reperis no Vācijas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: video

Sīrijā ir nogalināts džihādists reperis no Vācijas Deniss Kusperts, kurš bija pazīstams ar skatuves vārdu «Deso Dogg», ceturtdien paziņoja ASV izlūkošanas grupa SITE, kas novēro džihādistu vietnes.

Kusperts, par kura nāvi bija ziņots arī iepriekš un pat vairākkārt, tika nogalināts trešdien Deir ez Zoras provinces Garanidžas pilsētā valsts austrumos. Par viņa nāvi ziņojis džihādistu grupējuma «Islāma valsts» mediju atzars, tviterī rakstīja SITE direktors.

Šī ziņa par Kusperta nāvi ir pārliecinošāka nekā iepriekšējās, ņemot vērā detaļas un fotogrāfiju, kurā redzams viņa asiņainais līķis, paziņoja SITE.

Viņa nāvi gan vēl nav apstiprinājis pats grupējums «Islāma valsts».

42 gadus vecais Kusperts bija pazīstams arī ar kara pseidonīmu kā Abu Talha al Almani. Vācijas izlūkdienesti viņu uzskatīja par bīstamu propagandas ieroci, jo viņš kā repa ikona ietekmēja Vācijas jauniešus.

Kusperts, kura senči bija no Vācijas un Ganas, piedzima Berlīnē. Tiek uzskatīts, ka viņš 2010.gadā pārgāja islāmā, bet 2014.gadā pievienojās «Islāma valstij».

Viņš ir parādījies «Islāma valsts» propagandas videomateriālos, kuros viņš aicināja Vācijas musulmaņus zvērēt uzticību šī grupējuma pasludinātajam kalifātam.

Kusperta vārds 2015.gadā tika iekļauts ASV sastādītā zināmo teroristu sarakstā. Viņš atrodams arī ANO izveidotā cilvēku sarakstā, kuri rada terorisma draudus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu