Amerikāņi, kas savus 13 bērnus turēja ieslēgtus mājā, apsūdzēti spīdzināšanā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu pārim, kas savus 13 bērnus turēja ieslēgtus mājā un lietoja pret tiem vardarbību, ceturtdien tika izvirzīta apsūdzība 12 punktos par spīdzināšanu, vēsta raidorganizācija CNN. Varasiestādēs norāda, ka pāra bērni, no kuriem daļa bija pilngadīgi, dzīvoja briesmīgos apstākļos un nesaņēma pietiekami daudz pārtikas.

56 gadus vecajam Deividam Turpinam un 49 gadus vecajai Luīzei Turpinai ir 13 bērni vecumā no diviem līdz 29 gadiem. Vecāki apsūdzēti par vardarbību pret no viņiem atkarīgiem pieaugušajiem, vardarbību pret bērniem un nelikumīgu turēšanu ieslodzījumā.

«Tā bija smaga emocionāla un fiziska vardarbība,» norāda Riversaidas prokurors Maiks Hestrins.

«Viņi ir atviegloti,» Hestrins sacīja par upuriem. «Viņi tiek medicīniski novēroti. Viņi ir labās rokās. Pagaidām mēs nezinām, kas ar viņiem notiks nākotnē.»

Turpini nolieguši vainu visās apsūdzībās, ko viņiem ceturtdien izvirzīja. Katram no viņiem noteikta 12 miljonu ASV dolāru liela drošības nauda.

Notiesājoša sprieduma gadījumā augstākais soda mērs, ko vecākiem varētu piemērot, būtu mūža ieslodzījums.

Hestrins norāda, ka vardarbība pret bērniem sākusies jau Teksasā, kur ģimene dzīvoja pirms pārcelšanās uz Kaliforniju. Tas vispirms sācies kā bērnu pamešana novārtā, bet vēlāk sāka izpausties daudz agresīvākos veidos. Bērni ilgstoši nebija saņēmuši pietiekami daudz pārtikas, kā rezultātā vairākiem no viņiem radušies kognitīvi traucējumi. Vienīgais, kas ēda pietiekami, bija divus gadus vecais bērns.

Turpinu bērni tika sisti, žņaugti un sasieti. «Sods varēja ilgt nedēļām vai pat mēnešiem ilgi,» stāsta Hestrins.

Prokurors sacīja, ka 12 gadus veca Turpinu atvase esot svērusi tikpat, cik vidēji sver septiņgadnieks, bet vecākā meita, kurai apritējuši 29 gadi, svēra mazāk nekā 40 kilogramus.

Vecāki pirka ēdienu, taču neļāva bērniem to ēst.

Bērni rakstīja dienasgrāmatas, kas savāktas kā pierādījumi.

Nodarījumi tika atklāti tad, kad Turpinu 17 gadus vecā meita aizbēga no mājas un vērsās policijā. Hestrins atklāja, ka bēgšanas plāns esot ticis kaldināts divus gadus.

Kad likumsargi ieradās Turpinu mājā, trīs bērni bija pieķēdēti pie gultām. Ģimene dzīvoja «tumšā un slikti smakojošā» vidē, pagājušonedēļ norādīja šerifs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu