Filipīnās ļauj atgriezties vairāk nekā 11 000 cilvēku, kuri evakuējās Majona vulkāna dēļ

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 11 000 cilvēku, kuri evakuējās Majona vulkāna izvirduma dēļ, atļauts atgriezties savas mājas Filipīnu Albajas provincē, piektdien paziņojušas amatpersonas.

Legaspi iedzīvotājiem tika paziņots, ka viņi var droši atgriezties savās mājās pilsētā, jo vulkāna aktivitāte ir pierimusi.

Pilsētas katastrofu riska vadības dienesta vadītāja sacīja, ka iedzīvotājiem nemaz nav bijusi nepieciešamība evakuēties, bet, ieraugot lavas plūsmu no vulkāna, viņi pārbijušies un vēlējušies atstāt savas mājas.

Viņa sacīja, ka iedzīvotāju evakuējušies brīvprātīgi, piebilstot, ka viņu mājas neatrodas bīstamajā zonā septiņu kilometru rādiusā no vulkāna.

Filipīnu Vulkanoloģijas un seismoloģijas institūts ziņoja, ka joprojām ir spēkā trešā līmeņa trauksme, kas nozīmē bīstama izvirduma iespējamību tuvākajās nedēļās.

Institūta pārstāvis skaidroja, ka esošo stāvokli var dēvēt par «neeksplozīvu lavas izvirdumu».

Vairāk nekā 24 000 cilvēku vēl palikuši evakuācijas centros septiņās pilsētā, liecina varasiestāžu sniegtā informācija.

Kopš 1616.gada Majona vulkāns izvirdis aptuveni 50 reizes. Vislielākais izvirdums notika 1814.gadā, kad bojā gāja vairāk nekā 1200 iedzīvotāju un kādu pilsētu apraka vulkāniskie dubļi.

Izvirdumā 1993.gadā dzīvību zaudēja 79 cilvēki, bet 2013.gada maijā pēkšņa izvirduma laikā gāja bojā pieci cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu