Berluskoni publisko vēlēšanu programmu, solot vienotas likmes nodokli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni piektdien publiskoja konservatīvo spēku vēlēšanu manifestu, kurā solīta revolūcija nodokļu sistēmā un vienotas likmes nodoklis. Konservatīvo blokā ietilpst Berluskoni vadītā konservatīvā partija «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!») un divas citas labējā spārna partijas - Ziemeļu līga un «Fratelli d'Italia» («Itālijas brāļi»).

Berluskoni vadītā alianse uzvaras gadījumā pēc 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām ieviesīs vienotas likmes nodokli mājsaimniecībām un uzņēmumiem 23% apmērā, intervijā Berluskoni ģimenei piederošajā raidorganizācijā «Mediaset» solīja 81 gadu vecais politiķis.

«Mums ir vēlme un nodoms» turpināt mazināt nodokļus, ja kopējie ienākumi budžetā pieaugs, norādīja Berluskoni.

Viņa teiktais sekoja pēc vienošanās ar sabiedrotajiem par 10 punktu «programmu Itālijai», kas ir plaši reklamēta, tomēr «Forza Italia» to pilnībā nav publiskojusi.

Berluskoni, kurš iepriekš bija rosinājis vienotas likmes nodokli 20% apmērā, norādīja, ka nodokļu likmēm nevajadzētu pārsniegt 33%, lai neveicinātu krāpšanos.

Trīskārtējais Itālijas premjerministrs pats 2013.gadā tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem, kas liedz viņam ieņemt publisku amatu.

Berluskoni arī solīja atcelt nodokli par automašīnu, mantošanu, ziedošanu, pirmo mājokli, kā arī dažus uzņēmuma ienākuma nodokļa veidus.

Arī citi vadoši Itālijas politiskie spēki, tostarp populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) un pie varas esošā centriski kreisā Demokrātiskā partija (PD), solījuši mazināt nodokļus vai arī ieviest dāsnas subsīdijas, neskatoties uz Itālijas lielo valsts parādu.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Berluskoni vadīto bloku atbalsta 37% vēlētāju, M5S - 28%, bet PD vadīto koalīciju - 27,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu