Ķīnā aizturēts cilvēktiesību advokāts Jui

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pār kārtējo upuri Ķīnas varasiestāžu represijās pret cilvēktiesību aizstāvjiem kļuvis advokāts Jui Veņšeņs, kas piektdien aizturēts Pekinā, pavēstīja viņa dzīvesbiedre.

Varasiestādes advokātu aizturējušas no rīta, sacīja Sjui Jaņa.

«Plkst.6.30 Jui Veņšeņs vēlējās nogādāt skolā bērnus. Tur bija divi policijas auto, mikroautobuss un specvienības auto. Tie viņu aizveda,» sacīja advokāta dzīvesbiedre.

«Es zvanīju uz vietējo policijas nodaļu, uz ārkārtas dienestu numuru, tomēr nevarēju iegūt nekādu informāciju par to, kas ir ar viņu noticis. Man nav nekādas informācijas par to, kur tie viņu ir aizveduši,» viņa piebilda.

Sjui sacīja, ka aizturēšana varētu būt saistīta ar dzīvesbiedra ceturtdien publicēto atklāto vēstuli, kurā viņš aicināja veikt konstitucionālo reformu.

Jui iepriekš kritizējis oktobrī notikušo Ķīnas kompartijas 19.kongresu.

Kopš 2015.gada jūlija izvērstajās represijās Ķīnā apcietināti vairāk nekā 250 cilvēktiesību advokāti, liecina organizācijas «Amnesty International» aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu