Angolai izveidojies «astronomisks» parāds par aviopārvadājumiem

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AMPE ROGERIO / AFP

Angolai ir izveidojies parāds vairāk nekā 500 miljonu ASV dolāru apmērā par starptautiskajiem aviopārvadājumiem uz šo valsti, vēsta aģentūra «Bloomberg».

Starp lidsabiedrībām, kuras no Angolas nav saņēmušas naudu, ir tādas pasaulē zināmas aviokompānijas kā «Emirates», «Lufthansa» un «Air France».

Kā informē Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācija (IATA), Angola esot uz laiku aizturējusi lidsabiedrību līdzekļus, ņemot vērā Angolas problēmas ar ārvalstu valūtas rezervēm.

Angola, kas ir viena no Āfrikas lielākajām naftas ieguvējvalstīm, piedzīvo grūtības kopš 2014.gada, kad naftas cenu kritums pasaules tirgū ievērojami samazināja valsts naftas rezerves, kā rezultātā valsts nolēma uz laiku aizturēt lidsabiedrību šajās valstīs gūtos ieņēmumus no biļešu tirdzniecības.

Reaģējot uz esošo situāciju, vairākas aviokompānijas jau paziņojušas, ka tās samazinās lidojumu skaitu uz Angolu un slēgs atsevišķus maršrutus.

Situācija ar lidsabiedrībām ir tikai viena no problēmām, ar ko jāsaskaras Angolas jaunajam prezidentam Žuānam Lorensu, kurš šo amatu ieņem kopš pagājušā gada septembra.

Lorensu Angolas prezidenta amatā nomainīja Žuzē Eduardu duš Santušu vietā, kas pie varas atradās 38 gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu