Baltā nama automātiskais atbildētājs valdības darba pārtraukšanā vaino demokrātus

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija Baltajā namā nomainījusi automātiskā atbildētāja ziņojumu, kas nedēļas nogalē valdības darba pārtraukšanā vainoja demokrātu partiju, vēsta raidorganizācija BBC.

«Diemžēl šodien nevaram atbildēt uz jūsu zvanu, jo Kongresa demokrāti tur valdības līdzekļus, tai skaitā mūsu karavīriem un citām nacionālās drošības prioritātēm domātus, kā ķīlnieku nesaistītu imigrācijas debašu dēļ,» teikts BBC rīcībā nonākušajā audioierakstā. «Tādēļ valdības darbs ir pārtraukts.»

Šis ziņojums tika atskaņots, zvanot uz Baltā nama publisko tālruni. Tas bija tik dīvains, ka tā autentiskumu izpētīja un apstiprināja portāla faktu pārbaudīšanas portāls «Snopes», kā arī vairāki desmiti žurnālistu.

Daudzus zvanītājus saniknoja Baltā nama automātiskā atbildētāja ziņojums, kas tik klaji demonstrē pašreizējās administrācijas attieksmi pret saviem politiskajiem oponentiem.

ASV sestdienas rītā oficiāli tika sākta valdības darba daļēja apturēšana, jo līdz noteiktajam termiņam - pusnaktij - ASV Kongress nespēja apstiprināt īstermiņa finansēšanas pagarinājumu federālajām aģentūrām.

Senātam piektdienas vakarā neizdevās sarīkot balsojumu par attiecīgo likumprojektu, kas būtu nodrošinājis 30 dienu finansējumu federālo darbinieku darba apmaksai un nesvarīgāko aģentūru funkcionēšanai, kuru darbinieki tagad nosūtīti bezalgas atvaļinājumā.

ASV federālā valdība pēdējoreiz apturēja darbu 2013.gada oktobrī uz 16 dienām.

Valdības darbs pirmo reizi apturēts laikā, kad prezidenta partija kontrolē abas Kongresa palātas. Turklāt tas noticis pirmajā gadadienā kopš Trampa stāšanās amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu