Igaunis kļuvis par krāpnieku upuri: iegādātā auto numurzīme sakrīt ar meklēšanā izsludinātu braucamrīku

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Rakverē dzīvojošais ārsts Tīnis Prulits iegādājās «Nissan X-Trail» automašīnu, taču drīz vien nonāca nepatīkamā situācijā - izrādās, auto ar tieši tādu pašu numurzīmi izsludināts meklēšanā citā valstī, vēsta portāls «Postimees». Pircējs automašīnu atguva, taču eksperti atzīst, ka no šādām nepatīkamām situācijām pasargāts nav neviens.

Autotirgotāja «Wiru Auto» izpilddirektors Rainers Lills norāda, ka 20 darbības gados ar tādu gadījumu esot sastapies pirmoreiz. «Arī kolēģi nezina citus gadījumus, kad pircējs būtu nonācis tādā situācijā,» viņš sacīja.

Tā kā tas ir pirmais tāda veida gadījums, grūti ar pārliecību prognozēt, kā šī lieta beigsies, Norāda Lills. Taču viņš ir pārliecināts, ka «Wiru Auto» izpildīja visas likuma prasības. «Mēs policijai iesniedzām visus dokumentus, kas pierāda automašīnas izcelsmi,» teica Lills.

Policijas pārstāvis Seiko Kuiks skaidro, ka krāpnieki mēdzot viltot auto numurzīmes. «Dažkārt viņi izmanto īstas numurzīmes no tādas pašas markas, modeļa un pat krāsas auto, bet pārbaudot izrādās, ka tām nav nekā kopīga ar konkrēto automobili,» viņš uzsver. Tas noved pie situācijas, ka Igaunijā un citās Eiropas valstīs pa ceļiem brauc divi auto ar vienādu numurzīmi.

Gadījumu, kad šādus auto policija aptur uz ceļa, ir maz. Visbiežāk tos atklāj, kad auto mēģina pārvest pāri robežai vai arī reģistrēt citā valstī.

Ik gadu robežsargi atrod vidēji 70 līdz 80 automobiļus ar viltotām numurzīmēm, norāda Kuiks.

«Šajā gadījumā likumsargi Bulgārijā meklēja automašīnu ar tādu pašu numurzīmi, un informācija tika nodota visām Šengenas zonas valstīm. Pārbaudot auto, policija pamanīja tā statusu un pārbaudīja informāciju. Pēc auto pārbaudes prokuratūra [Igaunijā] pieņēma lēmumu, ka auto nav arestējams, un atdeva to īpašniekam,» informē Kuiks.

No krāpnieku darbībām nesen cieta arī kāds Bauskas iedzīvotājs, kurš savu auto iegādājās Beļģijā, bet, reģistrējot to Bauskas CSDD, atklājās, ka auto ir izsludināts meklēšanā, vēsta TV3 raidījums «Bez tabu».

Auto atgūts vien pēc trīs mēnešiem, kad policija atzinusi savu kļūdu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu