Jauns «stulbings»: pieņem izaicinājumu un apēd veļas mazgāšanas kapsulu

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV un citviet pasaulē jaunieši metušies jaunā «stulbingā», kameras priekšā ēdot «Tide» veļas mazgāšanas kapsulas. Video vietne «YouTube» un sociālais tīkls «Facebook» šo bīstamo izklaidi cenšas apslāpēt, dzēšot «izaicinājuma» dalībnieku video, vēsta raidorganizācija CNN.

Pēdējo nedēļu laikā mirkļbirka #TidePodChallenge iemantojusi neizskaidrojamu popularitāti un sociālajos tīklos parādījušies neskaitāmi video, kuros jaunieši iebāž mutē un sakošļā mazgājamā līdzekļa kapsulas, tādējādi apdraudot savu veselību.

Šā gada pirmajās 15 dienās ASV veselības organizācija AAPCC saņēma vairāk ziņojumu par pusaudžiem, kas tīšuprāt apēduši veļas mazgāšanas kapsulas, nekā visā 2016.gadā kopumā.

Dīvainā interneta tendence nosaukta saimniecības preču zīmola «Tide» vārdā. Tā mātes uzņēmums «Procter & Gamble» paudis bažas par tā produktu izmantošanu šādā veidā.

«Mēs esam ļoti noraizējušies par runām, kas saistītas ar tīšu un nepareizu šķidrā mazgāšanas līdzekļa kapsulu lietošanu, kā arī sadarbojamies ar sociālajiem tīkliem, lai dzēstu saturu, kas neatbilst to noteikumiem,» teikts «Procter & Gamble» paziņojumā.

Nav zināms, kā sākās bīstamā kapsulu ēšanas tendence. Medijos izskanējusi versija, ka tā cēlusies no jokiem, ka «Tide» šķidrā mazgāšanas līdzekļa kapsulas izskatoties pēc konfektēm.

«Procter & Gamble» publiskojis video ar amerikāņu futbola zvaigzni Robu Gronkovski, kas skatīts vairākus miljonus reižu. «Kas notiek, cilvēki? Mazgājiet veļu ar «Tide» kapsulām. Nevis ēdiet tās,» video saka sportists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu