Vācijas «ražīgākais» sērijslepkava apsūdzēts vēl 97 slepkavībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācu sanitārs, kurš izcieš mūža ieslodzījumu par pacientu nogalināšanu «garlaicības» dēļ, pirmdien apsūdzēts vēl 97 cilvēku slepkavībās, vēsta portāls «The Local». Domājams, ka par Vācijas briesmīgāko pēckara sērijveida slepkavu uzskatītā Nīlsa Hēgela trešā tiesa sāksies šogad.

Pēc paša teiktā, Hēgels injicējis saviem pacientiem letālu zāļu devu, lai tad censtos viņus atdzīvināt un varētu radīt labu iespaidu kolēģu acīs.

Hēgels liecināja, ka brīžiem rīkojies, garlaicības mākts.

Iepriekšējās divās tiesas prāvās Hēgelu atzina par vainīgu sešu cilvēku nogalināšanā, bet izmeklētāji turpināja toksikoloģijas testus un pārbaudīja vairāk nekā simt cilvēku mirstīgās atliekas.

Pirmdien Oldenburgas prokuratūra paziņoja, ka sanitāram izvirzīta apsūdzība par vēl 97 slepkavībām, neskaitot sešas, par kurām viņš jau notiesāts.

62 pacienti mira Delmenhorstas slimnīcā, netālu no Brēmenes, bet vēl 35 - klīnikā Oldenburgā.

2005.gadā Delmenhorstas slimnīcas medmāsa bija lieciniece tam, kā Hēgels centās injicēt pacientam kādu medikamentu. Pacients izdzīvoja, taču Hēgelu apcietināja.

2008.gadā viņam piesprieda septiņu ar pusi gadu cietumsodu par vairākiem slepkavības mēģinājumiem. Notikums tika atspoguļots presē, un kāda sieviete policijai izteica aizdomas, ka viņas māte varētu būt bijusi viena no Hēgela upurēm. Savukārt sanitārs citiem ieslodzītajiem un vēlāk arī psihiatram atzina, ka esot pastrādājis vēl daudzas slepkavības.

2015.gadā Hēgelu ieslodzīja uz mūžu. Izmeklētāji norāda, ka patieso Hēgela upuru skaitu noteikt nav iespējams, jo daļa Delmenhorstas un Oldenburgas slimnīcās mirušo pacientu tika kremēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu