Ģimene beidzot var atgriezties mājās pēc trim Bangkokas lidostā nodzīvotiem mēnešiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Zimbabviešu ģimene, kas nepareizu vīzu dēļ bija spiesta trīs mēnešu garumā mitināties Bangkokas lidostā, beidzot var atgriezties mājās, vēsta raidorganizācija BBC.

Ģimenē ir četri pieaugušie un četri bērni, kas jaunāki par 11 gadiem. Maijā viņi ieradās Bangkokā, kur palika līdz oktobrim. Kad viņi vēlējās turpināt ceļu uz Spāniju, izrādījās, ka ģimenei ir neatbilstošas vīzas.

Viņi nevarēja likumīgi atgriezties Taizemē, jo tūristu vīzu termiņš bija beidzies un tādā gadījumā būtu jāmaksā sods. Taču ģimene sacīja, ka nevarot arī doties atpakaļ uz Zimbabvi, baidoties no vajāšanas.

Ģimenes liktenis piesaistīja pasaules uzmanību, kad Bangkokas Suvarnabumi lidostas darbinieks decembrī publicēja foto ar vienu no bērniem, sakot, ka ģimene spiesta dzīvot lidostā, jo dzimtenē to gaidot «neatrisināta situācija».

Amatpersonas tolaik skaidroja, ka cenšoties palīdzēt ģimenei vienoties ar aviokompāniju «Ukraine International Airlines» (UIA), lai nogādātu pieaugušos un bērnus uz Kijevu un pēc tam uz Dubaiju. Taču UIA pārstāvis sacīja, ka ģimene esot atcēlusi lidmašīnas biļetes pēdējā ceļojuma posmā, kā rezultātā to no Dubaijas atsūtīja atpakaļ uz Bangkoku.

Ģimene pēc palīdzības vērsās pie ANO, sakot, ka pēc varas maiņas Zimbabvē baidoties par savu drošību.

Taizemes imigrācijas dienests paziņojis, ka pirmdienas pēcpusdienā ģimene beidzot pametusi Bangkoku un devusies uz Filipīnām. Tur atrodas ANO bēgļu aģentūras UNHCR bēgļu nometne, taču nav zināms, vai ģimene devusies uz to. UNHCR nesniedz sīkākus komentārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu