Trūcīgajā Bolīvijā ar neīstu naudu un rotaļu mājām svin pārticības svētkus

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ik gadu tūkstošiem bolīviešu svin Alasitu - pārticības svētkus, kuros ar neīstu naudu, leļļu mājām un spēļu mašīnītēm cer piesaistīt finansiālu labklājību, vēsta aģentūra AP. Bolīvija ir viena no nabadzīgākajām Dienvidamerikas valstīm.

Svētku saknes meklējamas iezemiešu cilts aimaru tradīcijās. Nosaukums Alasita tulkojumā no aimaru valodas nozīmē «nopērc mani».

Šogad svinētājiem pievienojās prezidents Evo Moraless, kurš pats ir aimars, atzīmējot Alasitas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma objektu sarakstā.

«Tagad starptautiskās organizācijas atzīst mūsu dzīvesveidu un mantojumu,» trešdien, atklājot pasākumu, teica Moraless.

Svinētāji ap pārticības dieva Ekeko statujām liek nelielas mantas - leļļu mājas, mašīnītes, pat neīstu naudu un augstskolas diplomus. Viņi tic, ka dievība visu turpmāko gadu palīdzēs uzlabot dzīvi un sasniegt mērķus.

«Es lūdzu augstāko izglītību, un es to dabūju. Uz šejieni jānāk ar ticību,» sacīja advokāte Lusija Bustiljosa, kura svētkus apmeklēja kopā ar vīru. Pāris no tirgotājiem nopirka rotaļu mājiņu, mašīnu un miniatūras eiro banknotes - lietas, ko viņi cer nopelnīt jaunajā gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu