No Pakistānas «nāves kalna» izglābj franču alpīnisti; poli glābt neizdodas

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nedēļas nogalē Pakistānas Nangaparbatā, iesauktā par nāves kalnu, tika veikta vērienīga glābšanas operācija, cenšoties glābt divu alpīnistu dzīvības. Franču alpīnisti Elizabeti Revolu glābēji ar helikopteru nogādāja slimnīcā, taču poli Tomašu Makeviču glābt neizdevās, vēsta raidorganizācija «Euronews».

Pakistānas armijas helikopters Revolu pamanīja 6700 metru augstumā. Četru poļu komanda devās glābt sievieti.

«Elizabete ir slimnīcā Islāmābādā,» svētdien sociālajā tīklā «Facebook» paziņoja alpīnistes draugs Ludoviks Džambasi. «Viņai ir smagi roku un pēdu apsaldējumi.»

Tiek uzskatīts, ka Makevičs atrodas kalnos apmēram 7000 metru augstumā.

Laika apstākļu dēļ glābēji nevarēja doties viņam pakaļ, neriskējot paši ar savām dzīvībām. «Tas ir briesmīgs un sāpīgs lēmums. Mēs esam dziļās skumjās,» raksta Džambasi. «Domās esam ar Tomeka ģimeni un draugiem. Mēs raudam.»

Nangaparbats ir otrais augstākais kalns Pakistānā un devītā augstākā virsotne pasaulē. Jūnijā tur lavīnā gāja bojā spāņu un argentīniešu alpīnisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu