Sērijveida bezbiļetniece: amerikāņu vecmāmuļa regulāri mēģina ielavīties lidmašīnās

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

66 gadus vecā Merilina Džīna Hārtmena izskatās pēc labsirdīgas, nekaitīgas vecmāmuļas, taču pirmais iespaids var būt maldīgs - izrādās, viņa aizturēta un sodīta par neskaitāmiem mēģinājumiem bez biļetes ielavīties lidojumos, vēsta raidorganizācija CNN. Šomēnes Hārtmena no jauna pievērsa mediju uzmanību ar to, ka veiksmīgi mēroja ceļu no Čikāgas lidostas ASV uz Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu, kaut arī viņai līdzi nebija ne pases, ne arī derīgas iekāpšanas kartes.

Par «sērijveida bezbiļetnieci» iesauktā Hārtmena izmanto to, ka nepavisam neizskatās aizdomīga. Žurnālisti, kas seko viņas daudzajiem arestiem, stāsta, ka Hārtmena cenšas iejukt nelielās tūristu grupās un izmanto iekāpšanas kartes, ko neuzmanīgi atpūtnieki atstājuši bez uzraudzības.

2014.gadā Hārtmenu aizturēja Losandželosas Starptautiskajā lidostā, uz kurieni viņa bez biļetes bija atlidojusi no lidostas Sanhosē, Kalifornijas štatā.

Foto: AP/Scanpix

«Es gribu lidot ar derīgu biļeti. Gribu, lai viss ir likumīgi. Es rīkojos nepareizi. Tas bija muļķīgi, un es negribu to nekad vairs atkārtot,» tiesas ēkas ārpusē žurnālistiem žēlabaini stāstīja Hārtmena. Nākamajā dienā viņu vēlreiz aizturēja Losandželosas lidostā.

Tā paša gada augustā Hārtmena mēģināja bez biļetes ieiet drošības pārbaužu zonā Fīniksas lidostā, par ko viņa saņēma brīdinājumu. Pēc nepilnām divām nedēļām kundzīti lidostas terminālī aizturēja par ielaušanos, un nākamajā dienā darbinieki viņu atkal novēroja stāvam netālu no drošības pārbaužu zonas.

2015.gadā Hārtmenu arestēja Floridā - viņa bija apmetusies viesnīcas istabā, kas rezervēta ar cita cilvēka vārdu.

Gadu vēlāk Hārtmenu atkal aizturēja Čikāgas lidostā par nosacītā soda noteikumu pārkāpšanu, jo viņai šajā laikā bija aizliegts spert kāju lidostas teritorijā. Pēc nesenākā lidojuma uz Londonu Hārtmenai liks veikt psihiatrisko ekspertīzi.

Maz zināms par Hārtmenas ģimenes stāvokli, nodarbošanos un rīcības iemesliem. 2014.gadā viņa žurnālistiem stāstīja, ka ciešot no depresijas. Viņa arī teica, ka esot bijusi bezpajumtniece un ka lidostā jūtoties drošāk nekā uz ielas. Taču grūti spriest, vai tā ir taisnība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu