ASV ministrs: Krievijai jaunas sankcijas tiks noteiktas tuvākajā nākotnē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV «tuvākajā nākotnē» noteiks Krievijai jaunas sankcijas, kas būs balstītas uz nule publiskoto «Putina sarakstu», otrdien paziņoja Savienoto Valstu finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

«Tuvākajā nākotnē jūs redzēsiet papildu sankcijas,» Senātā sacīja ministrs. «Nākamo dažu mēnešu, varbūt mēneša laikā. Es gribētu būt piesardzīgs, izsakot šādu apņemšanos.»

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pirmdien publiskoja ilgi gaidīto sarakstu ar Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātiem cilvēkiem, kurā iekļauti 114 Krievijas politiķu un 96 tā dēvēto oligarhu vārdi.

Saraksts veidots ar domu identificēt personas, kas guvušas labumu Putina valdīšanas laikā, bet iekļaušana sarakstā nenozīmē automātisku sankciju piemērošanu šīm personām.

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs tviterī pauda prieku par to, ka «šie cilvēki starptautiskā līmenī oficiāli atzīti par blēžiem un krāpniekiem».

Kā iepriekš skaidroja ASV Valsts departamenta sankciju politikas koordinators Daniēls Frīds, «iekļaušana sarakstā palielina risku, ka nākotnē šiem cilvēkiem var tikt noteiktas sankcijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu