Austrijas kanclers pauž atbalstu Višegrādas valstīm par migrantu kvotām

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrijas konservatīvais kanclers Sebastians Kurcs otrdien paziņoja, ka piekrīt Višegrādas valstīm, ka migrantu kvotu sistēma ir nestrādājoša un ka nepieciešams stiprināt Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.

Kurcs arī pavēstīja, ka savu valsti pozicionē kā tiltu starp Višegrādas grupas valstīm - Čehiju, Poliju, Slovākiju un Ungāriju - un to Rietumu partneriem.

Kurcs kopīgā preses konferencē Vīnē ar Ungārijas premjeru Viktoru Orbānu pavēstīja, ka «mūsu visu interesēs ir strādāt kopā».

Savukārt Orbāns paziņoja, ka Šengenas zona var strādāt tikai tādā gadījumā, ja ir «radikāla» ārējās robežas aizsardzība.

«Šodien notiek tā, ka viņi vēlas atvērt ārējās robežas un slēgt iekšējās, kas ir pilnīgi pretēji,» paziņoja Orbāns.

Višegrādas valstis ir noraidījušas 2015.gadā pieņemto vienreizējo kvotu sistēmu patvēruma meklētāju sadalīšanai vienmērīgāk pa Eiropas Savienību.

Saskaņā ar kvotu sistēmu bija plānots pārvietot 160 000 patvēruma meklētāju, bet līdz 2017.gada beigām bija pārvietoti tikai aptuveni 32 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu