Talibu draudiem pakļauti 70% Afganistānas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Talibu nemiernieku draudi Afganistānā ir «ievērojami auguši» kopš ārvalstu karaspēka kaujas vienību izvešanas 2014.gadā un šobrīd tiem pakļauti 70% valsts teritorijas, konstatēts trešdien publiskotajā britu raidsabiedrības BBC pētījumā.

Talibi pilnībā kontrolē 14 apgabalus (4% Afganistānas teritorijas), bet 263 citos apgabalos (66%) grupējuma «fiziskā klātbūtne ir aktīva un atklāta».

Pārējie 122 apgabali (30%) «atrodas valdības kontrolē, bet tas nenozīmē, ka tie būtu pasargāti no vardarbības», teikts pētījumā.

Dienu iepriekš ASV īpašā Afganistānas rekonstrukcijas ģenerālinspektora birojs (SIGAR) atzina - Pentagons tam norādījis, ka nedrīkst nodot atklātībai ziņas par to, cik liela Afganistānas teritorijas daļa atrodas talibu kontrolē.

Iepriekšējā ceturkšņa ziņojumā oktobrī SIGAR norādīja, ka talibi kontrolē vai to ietekmei ir pakļauti 13,3% teritorijas, bet valdība kontrolē 56,8%. Par 30% valsts teritorijas notiek kaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu