Afganistānu un Pakistānu satricina spēcīga zemestrīce

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spēcīga 6,1 magnitūdu zemestrīce trešdien satricinājusi Pakistānu un Afganistānu, arī abu valstu galvaspilsētas. Zemestrīcē dzīvību zaudējis viens cilvēks, bet 15 ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Zemestrīces epicentrs atradies Afganistānas ziemeļaustrumos netālu no robežas ar Pakistānu, aptuveni 35 kilometrus uz dienvidiem Džarmas Hindukuša reģionā, vēsta ASV Ģeoloģijas dienests.

Iebrūkot ēku jumtiem Lasbelas ciemā Pakistānas Beludžistānas provincē, gājusi bojā meitene, bet vēl astoņi cilvēki ievainoti, apliecināja vietējās valdības amatpersona.

Skolēnu drūzmā, cenšoties pamest skolas ēku Pešāvarā Pakistānas ziemeļrietumos, ievainoti četri audzēkņi. Neviens no viņiem nav guvis smagus savainojumus, paziņoja policijas un valdības amatpersonas.

Džarmā apgabala pārvaldnieks Mohammads Mustafa paziņoja, ka pazuduši sakari ar 52 ciematiem, līdz ar to grūtāk ir iegūt informāciju par zemestrīces sekām.

Sabrūkot ēkas sienai ciematā Afganistānas Badahšānas provincē, ievainoti trīs cilvēki.

Zemestrīce bijusi jūtama arī Indijas galvaspilsētā Deli un un Indijas Kašmiras reģionā.

7,6 magnitūdu zemestrīcē Pakistānā un Kašmirā 2005.gadā dzīvību zaudēja vairāki tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu