Polijā arestē dzērājšoferi no Latvijas, kurš sadragāja piecus auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RMF24.PL

Polijas tiesa piemērojusi trīs mēnešu arestu 54 gadus vecajam Romānam M. no Latvijas, kurš vakar uz auto ceļa A2, kas Varšavu savieno ar Vāciju, taranēja piecas automašīnas, ziņo «RMF24PL». Pēc notikušā slimnīcā nogādāti pieci cilvēki.

Sadursme notika vietā, kur tiek iekasēta maksa par auto ceļa izmantošanu. Kravas automašīnas vadītājs no Latvijas neesot pat mēģinājis bremzēt, tādēļ policija uzskata, ka viņš bija ieslēdzis kruīza kontroli un ar ātrumu 90 kilometru stundā aizķēris četras vieglās automašīnas un vienu kravas furgonu.

Koņinas reģiona policijas darbinieki kravas automašīnas vadītāja asinīs konstatējuši 2,9 promiles alkohola. Vakar viņam izvirzīta apsūdzība par avārijas izraisīšanu ceļu satiksmē. Vīrietis policistiem apgalvojis, ka izdzēris tikai vienu vai divas alus pudeles, ko policisti neuzskata par ticamu versiju, jo tad reibuma pakāpe būtu ievērojami mazāka.

Polijas likumi paredz, ka par auto avārijas izraisīšanu, kas ir saistīta ar lieliem materiāliem zaudējumiem un ir apdraudējusi daudzu cilvēku dzīvības, var piemērot līdz pat 10 gadiem cietumsoda. Savukārt, ņemot vērā faktu, ka vadītājs bija alkohola reibumā, šis sods var būt vēl uz pusi lielāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu