Vācijas policistu asociācija aicina legalizēt marihuānu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kriminālpolicistu asociācija (BDK) izteikusies par labu marihuānas aizlieguma atcelšanai un aicinājusi dekriminalizēt marihuānas lietošanu, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

«Marihuānas aizliegums vēsturiski uzskatāms par pieņemtu, tomēr tā piemērošana nav notikusi inteliģentā un efektīvā veidā,» pirmdien publicētā intervijā laikrakstam «Bild» norāda BDK vadītājs Andrē Šulcs.

«Cilvēces vēsturē nav bijusi sabiedrība, kurā nepastāvētu narkotiku lietošana, un tas ir apstāklis, kas vienkārši ir jāpieņem,» viņš piebilda.

Šulcs prognozē, ka aizliegums attiecībā uz marihuānu Vācijā vairs nebūšot spēkā ilgi, vēsta aģentūra DPA.

Tādējādi BDK iestājas par pilnīgu marihuānas lietošanas dekriminalizāciju, uzsvēra asociācijas vadītājs.

Viņš arī pauda viedokli, ka pašreizējā tiesību sistēma marihuānas jautājumā tikai stigmatizējot cilvēkus un veicinot cilvēku pievēršanos kriminālām karjerām.

Tā vietā, lai galvenokārt koncentrētos uz sodīšanu, narkotiku politikai vajadzētu izmantot citas iespējas – mācīties pieņemt atbildīgu narkotiku lietošanu, organizēt nepieciešamās palīdzības sniegšanu lietotājiem un atkarīgajiem, kā arī īstenot efektīvu pasākumu kopumu, lai nodrošinātu, ka narkotikas nelieto bērni un pusaudži.

Tajā pašā laikā Šulcs uzsver, ka aizliegumam lietot marihuānu arī turpmāk vajadzētu būt spēkā attiecībā uz transporta līdzekļu vadīšanu.

Vācijā kopš pagājušā gada marta ir legāla marihuānas lietošana medicīniskiem nolūkiem. Kopš tā laika pieteikumus medicīniskās marihuānas pirkšanas atļauju saņemšanai iesnieguši vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Savukārt saskaņā ar pagājušā gada novembrī publiskotiem iedzīvotāju aptaujas rezultātiem marihuānas legalizāciju atbalsta 34% Vācijas pilsoņu, bet 63% pret to iebilst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu