Krītas ekonomiskais rādītājs, ko Tramps uzdeva par savas prezidentūras panākumu indikatoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc spēcīgā ASV biržu indeksu krituma pirmdien Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps koncentrējas uz ekonomikas ilgtermiņa stāvokli, ko raksturo spēcīgi pamati, paziņojis Baltais nams.

Volstrītu pirmdien satricināja pamatīgs akciju cenu kritums, tostarp ASV biržu indekss «Dow Jones Industrial Average» zaudēja 4,6% vērtības, piedzīvojot vienas dienas visu laiku lielāko punktu samazinājumu.

«Prezidents koncentrējas uz ilgtermiņa ekonomiskajiem pamatiem, kas joprojām ir ārkārtīgi spēcīgi,» pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Viņa norādīja uz «ASV ekonomiskās izaugsmes pastiprināšanos, vēsturiski zemu bezdarbu un amerikāņu strādnieku algu pieaugumu».

«Prezidenta īstenotā nodokļu samazināšana un regulējumu reformas turpinās uzlabot ekonomikas stāvokli un turpinās palielināt amerikāņu labklājību,» uzsvēra Sandersa.

Kopš stāšanās amatā Tramps vairākkārt kā savas administrācijas panākumu rādītāju ir pieminējis biržu indeksu ikdienas pieaugumu.

Pirmdien pieredzētais kritums seko ilgstošam akciju cenu kāpumam.

Situācija Volstrītā tomēr pagājušajā nedēļā bija nestabila, valdot bažām par ASV obligāciju ienesīguma kāpumu un iespēju, ka Federālā rezervju sistēma (FRS) šogad varētu paaugstināt bāzes procentlikmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu