Taivānā pēc zemestrīces pamatīgi sašķiebusies dzīvojamā māja; turpinās cietušo meklēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Taivānas austrumu piekrasti satricināja 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce, kas laupīja dzīvības sešiem cilvēkiem un nodarīja postījumus daudzām ēkām. Hualajanā pamatīgi sašķiebusies dzīvojamā māja, ko glābēji centušies nostiprināt ar metāla stieņiem un devušies tajā meklēt izdzīvojušos.

(Papildināta ziņa.)

Glābēji iegājuši mājā, meklējot 140 cilvēkus, kas pagaidām tiek uzskatīti par pazudušiem, ziņo aģentūra «Reuters». Ēkas stāvi tiek pārmeklēti cits pēc cita.

Hualjana bija starp reģioniem, kuros zemestrīce nodarīja vislielākos postījumus. Spēcīgo grūdienu rezultātā sašķiebušās četras daudzstāvu dzīvojamās ēkas.

No divām ēkām evakuēta lielākā daļa iedzīvotāju.

Zemestrīces rezultātā sašķiebās arī «Marshal» viesnīca. No tās evakuēti visi cilvēki, izņemot divus darbiniekus, kuru atrašanās vieta joprojām nav zināma.

Vairāk nekā 200 cilvēki zemestrīcē ievainoti, tostarp aptuveni 20 guvuši smagas traumas, un nav ziņu par 145 cilvēkiem, kas, iespējams, atradās sagrautajās ēkās.

Zemestrīce bija jūtama visā Taivānā, tostarp galvaspilsētā Taibei.

Taivānas prezidente Cai Inveņa sola, ka tiks darīts viss iespējamais, lai atrastu un izglābtu izdzīvojušos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu