Argentīna pazudušās zemūdenes atradējam maksās $4 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Argentīnas prezidents Maurisio Makri otrdien piesolījis atlīdzību apmēram četru miljonu ASV dolāru (3,2 miljonu eiro) apmērā par pazudušās zemūdenes atrašanās vietas noteikšanu, vēsta raidorganizācija SKY. Zemūdene «ARA San Juan» ar 44 apkalpes locekļiem uz klāja novembrī mīklaini pazuda.

Makri par atlīdzību paziņoja apkalpes locekļu ģimenēm, ko pieņēma savā oficiālajā rezidencē.

Aizsardzības ministrs Oskars Aguads vēlāk apstiprināja, ka atlīdzība būs apmēram četri miljoni dolāru, taču precīzs tās apmērs šonedēļ vēl tikšot precizēts.

Ģimenes locekļi lūdz Makri paplašināt zonu, kurā notiek zemūdenes meklējumi, kā arī ļaut meklēšanā iesaistīties privātiem uzņēmumiem. Līdz šim meklējumos iesaistījušās 13 valstis, tai skaitā ASV un Krievija, taču bez panākumiem.

Starptautiskās aģentūras secinājušas, ka okeānā netālu no zemūdenes pēdējās zināmās atrašanās vietas fiksētais troksnis, visticamāk, bijusi eksplozija.

Argentīnas bruņotie spēki jau apstiprinājuši, ka zemūdenes kapteinis ziņojis par īssavienojumu akumulatoru sistēmā. Tas noticis apmēram desmit stundas pirms eksplozijai līdzīgās skaņas.

Apmēram divas nedēļas pēc zemūdenes pazušanas tika pārtraukta izdzīvojušo meklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu