Indijā sieviete apsūdz vīru: pūra vietā esot paņēmis viņas nieri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Indijā kāda sieviete vērsusies policijā ar sūdzību, ka viņas vīrs, nesaņēmis cerēto pūru, esot ar viltu nozadzis viņas nieri un vēlāk to pārdevis melnajā orgānu tirgū, vēsta raidorganizācija BBC.

Pirms diviem gadiem Vestbengālē dzīvojošā sieviete Rita Sarkara sūdzējās par sāpēm vēderā. Vīrs aizveda sievu uz Kolkatu, lai tur sievietei it kā veiktu apendicīta operāciju.

Dažus mēnešus pēc operācijas Sarkarai sākās veselības problēmas. 2017.gada nogalē medicīniskajās pārbaudēs atklājās, ka sievietei trūkst vienas nieres.

«Vīrs mani aizveda uz privātu veseslības aprūpes iestādi Kolkatā, kur gan viņš, gan mediķi aplicināja, ka es pēc apendicīta operācijas jutīšoties labi,» stāsta sieviete. «Vīrs piekodināja nevienam nestāstīt par operāciju Kolkatā.»

Indijā 1961.gadā tika aizliegts pūrs jeb «līgavas nodeva», ko sievietes ģimene maksā viņas jaunajam vīram. Sarkara apgalvo, ka strīdi par pūru esot noveduši pie vīra vardarbības pret viņu.

«Tad es sapratu, kāpēc vīrs lika klusēt par operāciju,» stāsta Sarkara. «Viņš pārdeva manu nieri tāpēc, ka mana ģimene nevarēja viņam iedot gana lielu pūru.»

Policija aizturējsi Sarkaras vīru, viņa brāli un vēl vienu cilvēku. LIeta ierosināta par slepkavības mēģinājumu un līgavas spīdzināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu