Starptautiskā Krimināltiesa izmeklēs apsūdzības par Filipīnu asiņaino «karu pret narkotikām»

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Hāgā bāzētā Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) informējusi Filipīnu valdību, ka tā sāks provizorisko izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par ārpustiesas slepkavībām, kas pastrādātas Manilas kampaņā pret narkomafiju.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte paudis gandarījumu par provizoriskās izmeklēšanas uzsākšanu, ceturtdien sacīja viņa preses sekretārs Harijs Roks.

«Mūsu misija Hāgā tikusi informēta, ka SKT Prokurora birojs uzsāk provizorisko izvērtēšanu par rīcību, kas atbilstoši apsūdzībām bijusi saistīta ar kampaņu pret nelegālajām narkotikām,» sacīja prezidenta pārstāvis.

«Prezidents pauž gandarījumu par provizorisko izvērtēšanu, jo viņam ir apnicis, ka viņš tiek apsūdzēts.»

Duterte ir gatavs stāties tiesas priekšā, ja lieta aizies tik tālu.

«Ja tas būs nepieciešams, viņš personīgi sniegs paskaidrojumus savā lietā un stāsies SKT priekšā,» sacīja Roks.

Filipīnu advokāts 2017.gada aprīlī iesniedza prasību, apsūdzot Duterti un 11 citas augsta ranga amatpersonas aizdomās par noziegumiem turēto masu slepkavībās, kas Filipīnās notikušas kopš 2016.gada 30.jūnija, kad Duterte kļuva par prezidentu.

Advokāts pārstāv bijušo Davao mēru, kas, pēc paša teiktā, bijis Dutertes uzdevumu izpildītājs.

Policijas operācijās pret narkomafiju no 2016.gada jūlija līdz 2018.gada 17.janvārim nogalināti vismaz 3987 cilvēki, liecina oficiālie dati.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu