Soross kampaņai pret «Brexit» ziedo £400 000

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV miljardieris Džordžs Soross piešķīris 400 000 sterliņu mārciņu (453 00 eiro) kampaņai, lai pārliecinātu britu likumdevējus balsot pret galīgo «Brexit» vienošanos, ceturtdien pavēstīja kampaņas vadītājs Marks Malohs-Brauns, vienlaikus izskanot apsūdzībām par «sazvērestību «Brexit» izjaukšanai».

«Ar savu fondu starpniecību viņš ir piešķīris 400 000 mārciņu,» sacīja bijušais ministrs un kampaņas «Best for Britain», kas iestājas par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), priekšsēdētājs.

Laikraksts «The Daily Telegraph» , kas dedzīgie aģitē par «Brexit», vēsta, ka Sorosa ««Brexit» sagraušanas kampaņā» šomēnes plānotas reklāmas, «kas, kā viņi cer, novedīs pie otra referenduma, lai paturētu Lielbritāniju ES».

Malohs-Brauns aizstāvēja kampaņu, sakot - tas ir «pilnīgi saprātīgi», ka likumdevējiem būs iespēja atkal padomāt par to, vai īstenot «Brexit».

«Ir daudz cilvēku, kas ir neapmierināti,» viņš sacīja raidorganizācijai BBC. «Vairums likumdevēju joprojām privātā līmenī ir par palikšanu un tomēr viņi balsos par jebko starp stingro un vājo «Brexit».»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu