Sagrauj starptautisku kibernoziedznieku grupējumu, kas «nopelnījis» $ 530 miljonus

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Natalia Seliverstova / Sputnik

ASV varas iestādes sagrāvušas starptautisku kibernoziedznieku grupējumu, kas savā darbības laikā guvis «peļņu» vairāk nekā 530 miljonu dolāru apmērā. Šajā lietā apsūdzības izvirzītas 36 cilvēkiem, un tas tiek raksturots kā viens no lielākajiem sagrautajiem kibernoziedzības grupējumiem, vēsta ASV medijs CNN.

Kā informēja lietas izmeklētāji, grupējums, kas bijis pazīstams ar nosaukumu «Infraud Organization», zadzis cilvēku privātos datus, lai tos pārdotu tālāk. Starp grupējuma nozagtajiem datiem ir arī cilvēku kredītkaršu un bankas kontu informācija.

ASV ģenerālprokuratūra norāda, ka grupējuma aktivitātes septiņu gadu periodā kopumā nodarījušas zaudējumus vairāk nekā 2,2 miljardu dolāru apmērā.

Šobrīd aizturēti 13 grupējuma dalībnieki. Aizturēti ir pilsoņi no dažādām valstīm, tostarp ASV, Austrālijas, Lielbritānijas, Francijas un Itālijas.

«Infraud Organization» darbojās kopš 2010.gada oktobra, kad to izveidoja 34 gadus vecais Ukrainas pilsonis Svjatoslavs Bondarenko.

Grupējuma moto bija «In Fraud We Trust» («Krāpšanai mēs ticam»), kas ir atsauce uz ASV saukli «In God We Trust» («Dievam mēs ticam»).

Saskaņā ar ASV Tieslietu departamenta informāciju, grupējumā uz 2017.gada martu bijuši 10 900 reģistrēti biedri, kuri bijuši sadalīti noteiktās kategorijās, atkarībā no viņu pienākumiem.

Piemēram, «administratori» nodarbojas ar grupējuma aktivitāšu stratēģisko plānošanu un apstiprināja jaunu biedru uzņemšanu, savukārt vienkāršie «dalībnieki» komunicēja organizācijas forumā, daloties padomos kriminālo aktivitāšu veikšanā.

Grupējums sagrauts, pateicoties vairāku valstu tiesībsargājošo institūciju ciešai sadarbībai izmeklēšanas gaitā. Izmeklēšanā piedalījās tādas valstis kā Itālija, Austrālija, Lielbritānija, Francija, Luksemburga un citas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu