«YouTube» neatrod pierādījumus par Krievijas iejaukšanos «Brexit» referendumā

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Video koplietošanas vietnes «YouTube» vadība nav atradusi liecības par Krievijas ietekmi uz referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

«Mēs veicām rūpīgu «Brexit» referenduma izmeklēšanu un neatradām liecības par iejaukšanos. Mēs meklējām reklāmu, kas būtu jebkādā veidā saistīta ar Krieviju, un neatradām pēdas, ka mūsu serviss būtu izmantots tam, lai ietekmētu referenduma iznākumu,» Lielbritānijas parlamenta komitejā cīņai ar dezinformāciju internetā un viltus ziņām paziņoja «Google» direktore publiskās politikas jautājumos Džunipera Daunsa.

Daunsa pēc komitejas lūguma piekrita turpināt iekšējo izmeklēšanu «YouTube» un papildus reklāmām pētīt dokumentālās filmas un citus videomateriālus, kas atrodas vietnē.

Daunsa norādīja, ka ziņas veido tikai 2% no visiem videomateriāliem «YouTube».

Lielbritānijas valdība izmeklēšanu par iespējamo Krievijas iejaukšanos referendumā sāka pagājušā gada novembrī un lūdza lielākos sociālo tīklus sniegt tai informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu