Taizemē aizturēts vērienīgas krāpniecības shēmas dibinātājs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Taizemē aizturēts Krievijas pilsonis Sergejs Medvedevs, kurš, pēc apsūdzībām, bijis viens no šonedēļ ASV vadītajā operācijā likvidētā kiberkrāpšanas tīkla vadītājiem, piektdien pavēstīja Taizemes policija, norādot, ka Medvedevs var tikt izdots ASV. Tiek lēsts, ka shēmas radītie zaudējumi varētu pārsniegt 530 miljonus ASV dolāru.

31 gadu vecais Medvedevs apsūdzēts, ka bijis viens no dibinātājiem grupējumam «Infraud Organization» - interneta tīklam, kas nozadzis un pārdevis kredītkaršu un citus privātos datus, atbilstoši ASV varasiestāžu aplēsēm nodarot vairāk nekā 530 miljonus dolāru lielus zaudējumus.

Trešdien ASV Tieslietu ministrija 36 cilvēkiem par viņu lomu noziedzīgajā sindikātā izvirzīja apsūdzības bandītiskā sazvērestībā un citos noziegumos.

13 aizdomās turētie aizturēti ASV, kā arī Austrālijā, Lielbritānijā, Francijā, Itālijā, Kosovā un Serbijā.

Medvedevs nebija 36 apsūdzēto vidū, tomēr apsūdzības rakstā līdz ar tīkla dibinātāju Ukrainas pilsoni Svjatoslavu Bondarenko, kurš joprojām ir brīvībā, minēts kā viens no tīkla administratoriem.

Ar automātiskajiem ieročiem bruņojušies policisti iebruka Medvedeva Bangkokas dzīvoklī 2.februārī, aizturot viņu, vēl pirms ASV varasiestādes bija apsūdzējušas pārējos aizdomās turētos tīkla dalībniekus.

«Infraud Organization» tika izveidota 2010.gadā Ukrainā, un tās devīze ir «In Fraud We Trust» («Mēs ticam krāpšanai»).

Tā tīmeklī kļuva par «vadošo galamērķi», kur iepirkties ar viltotiem vai zagtiem kredītkaršu datiem, norāda ASV varasiestādes.

Organizācijā, kurā līdz 2017.gadam bijis 10 901 biedrs, arī piedāvājusi pakalpojumus darījumiem ar kriptovalūtām, ieskaitot «Bitcoin».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu