No janvāra Filipīnās darbu sācis otrs Latvijas goda konsuls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No 24.janvāra darbu sācis vēl viens Latvijas goda konsuls Filipīnās, Cebu pilsētā - Frederiks D. Go, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) publicētā informācija.

Ministrija norādījusi, ka ceļotāji uz Filipīnām, kuriem nepieciešama informācija vai konsulārā palīdzība, no šī gada februāra var vērsties pie jaunā Latvijas goda konsula Filipīnās.

Filipīnās nevienas Latvijas pārstāvniecības nav, un, kā liecina ĀM mājaslapā publicētā informācija, patlaban Latvijas intereses Filipīnās, Manilā, no 1994.gada pārstāv vēl viens Latvijas goda konsuls - Roberts Lims Džozefs.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Filipīnām tika nodibinātas 1991.gada 17.decembrī. Kopumā attiecības starp valstīm var raksturot kā labvēlīgas, bet mazaktīvas.

No 2013.gada 18.jūnija ar rezidenci Varšavā Filipīnu vēstniece Latvijā ir Patrīcija Ena Villare-Paeza. Filipīnu intereses Latvijā no 2009.gada pārstāv goda konsuls Dmitrijs Trofimovs.

Pēdējā no nozīmīgākajām tikšanām minama 2013.gada 12.novembrī notikusī Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) tikšanās ar Filipīnu Republikas ārlietu sekretāru Albertu del Rosario ASEM ārlietu ministru sanāksmes laikā Deli, Indijā.

Pēc kopējā preču tirdzniecības apgrozījuma - 5,26 miljoni eiro - Filipīnas 2016.gadā ieņēma 85.vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu