Korupcijas skandāls Dienvidkorejā: eksprezidentes draudzenei piespriests 20 gadu cietumsods

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tiesa otrdien piespriedusi 20 gadu cietumsodu no amata atstādinātās prezidentes Pakas Gunhjes draudzenei Čojai Sunsilai, atzīstot viņas vainu varas ļaunprātīgā izmantošanā un korupcijā, kā arī par iejaukšanos valsts lietās.

Tiesnesis norādīja, ka Čoja izmantojusi seno draudzību ar Paku, lai piespiestu uzņēmumus ziedot līdzekļus viņas kontrolētajiem fondiem.

No rūpniecības konglomerāta «Samsung» un uzņēmuma «Lotte» Čoja saņēmusi 14 miljardus vonu (10,6 miljonus eiro) un «plaši jaukusies valsts lietās», paziņoja tiesnesis, piebilstot, ka «apsūdzētās vaina ir smaga» un viņa nav izrādījusi nožēlu.

Mazumtirdzniecības konglomerāta «Lotte» priekšsēdētājam tiesa piesprieda divarpus gadus cietumā, bet vienam no Pakas bijušajiem palīgiem - sešus gadus cietumā.

Jau vēstīts, ka Dienvidkorejas parlaments 2016.gada 9.decembrī nobalsoja par toreizējās valsts prezidentes Pakas Gunhje impīčmentu. Tiek uzskatīts, ka arī Paka izdarījusi spiedienu uz lielajiem uzņēmumiem, lai tie ziedotu Čojas vadītajiem fondiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu