Traģēdija uz ledus Igaunijā: brīvprātīgie iesaistās ceturtā mirušā meklēšanā

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Pagājušonedēļ Igaunijā notika traģēdija - ledū ielūza mikroautobuss ar sešiem cilvēkiem. Diviem izdevās izglābties pašiem, trīs cilvēkus no ūdens izcēla mirušus, bet pēdējā pasažiera mirstīgās atliekas tā arī netika atrastas. Otrdien brīvprātīgie uzsāka ceturtā līķa meklējumus, vēsta portāls «Postimees».

Pēc bojāgājušo radinieku lūguma meklējumus uzsāka brīvprātīgo grupa OPEROG, izmantojot hidrolokatoru.

Fonda «Kadunud» izpilddirektors Āre Ruitels medijiem pastāstīja, ka pēdējais pasažieris sēdējis mikroautobusa aizmugurējā daļā. Viņam līdzās sēdēja vīrietis un sieviete, kuriem izdevās izglābties.

Brīvprātīgie ar hidrolokatoru pētīs, kas atrodas jūras dzelmē tieši zem vietas, kur nogrima automobilis, kā arī zonu, uz kuru viļņi būtu varējuši aizvest līķi.

Brīvprātīgie par saviem plāniem paziņojuši policijai. Negadījuma vietā atrodas gan Glābšanas dienesta, gan policijas pārstāvji.

Brīvprātīgie ieradušies no Sāremā un Tallinas, ziņo «Postimees». Palīdzību piedāvājuši arī vietējie zvejnieki.

Igaunijas rietumu piekrastē starp Munalaidas ostu un nelielo Manilaidas salu Pērnavas līča rietumdaļā pagājušās nedēļas otrdienā ledū ielūza mikroautobuss, kurā atradās seši cilvēki, un divus no viņiem - sievieti un vīrieti - izdevies izglābt, bet pārējie četri nogrima dzelmē.

Trīs mirušos no ūdens izcēla tajā pašā dienā. Meklēšanas aktīvā fāze tika pārtraukta trešdien, tā arī neatrodot ceturtā bojāgājušā mirstīgās atliekas.

Incidents tiek uzskatīts par nelaimes gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu