ASV vidusskolā notikusi apšaude, kurā nogalināti 17 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidusskolā ASV Floridas štata dienvidos trešdien notika apšaude, kurā 17 cilvēki ir nogalināti un desmitiem ievainoti, un varas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas apšaudē aizdomās turētu vīrieti.

Apšaude izcēlās Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, un tajā nogalināti 17 cilvēki, paziņoja Brovardas apgabala šerifs.

Telekanāls «ABC News», atsaucoties uz diviem tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem notikuma vietā, bija minējis 15 bojāgājušos. Telekanāls CNN, arī atsaucoties uz ziņu avotiem tiesībsargājošās iestādēs, bija ziņojis par 16 nogalinātajiem.

Ugunsdzēsēji pirms tam bija paziņojuši, ka incidentā ir ievainoti no 20 līdz 50 cilvēku.

Varas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas cilvēku, kuru tur aizdomās par uguns atklāšanu skolā.

«Šāvējs tagad atrodas apcietinājumā. Notikuma vieta vēl arvien ir aktīva,» tviterī paziņoja šerifa birojs.

Vidusskolas audzēkņi tika evakuēti uz citu skolu tās tuvumā.

Vietējie mediji ziņoja, ka šāvējs bija vīrietis tumšsarkanā jakā ar melnu cepuri. Tiek arī ziņots, ka apšaudi sarīkoja bijušais skolas audzēknis.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ir runājis par šo apšaudi ar Floridas štata gubernatoru Riku Skotu un ka Baltais nams kopā ar tiesībsargājošajām iestādēm strādā pie «briesmīgās apšaudes Floridas skolā».

«Nevienam bērnam, skolotājam vai kādam citam nekad nevajadzētu justies nedroši amerikāņu skolā,» Tramps rakstīja tviterī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu